PSP logo

Doe mee en word de “Sunflower company” van 2021

Psp communications wil deze zomer vooral inzetten op de bedreigde bijenpopulatie, daarom willen wij meer dan 100.000 zonnebloemen laten bloeien, en wij rekenen hiervoor op jouw bedrijf.


Wij sturen jullie GRATIS de nodige zonnebloemzaadjes en wie tegen 15 september 2021 de grootste zonnebloem heeft, is de winnaar.

3 voordelen:

- er ontstaat een gezonde competitie onder de collega’s en bedrijven (wie heeft de grootste zonnebloem?)

- het brengt kleur en geeft een zomers gevoel in de huiskamer of het kantoor en zeker in de tuin, want hoe meer zonnebloemen er buiten staan, hoe beter voor de bijtjes.

- de bijtjes, die met uitsterven bedreigd zijn, zullen dankbaar zijn en produceren weer meer honing.


Het bedrijf met de grootste zonnebloem en de collega die deze heeft gekweekt zijn de winnaars!

De persoon die de grootste zonnebloem heeft (diameter zonder de blaadjes) krijgt een waardebon van 75€ te besteden in een tuincentrum. 
Het bedrijf krijgt een waardebon van psp communications ter waarde van 2.000€, te besteden aan hun (interne) communicatie.

Belangrijk: Gebruik de psp communications meetlat om de diameter van je grootste zonnebloem te meten en neem een foto. Stuur deze vòòr 15/09/2021 naar admin@psp.be.

Heeft jouw bedrijf meer dan 200 werknemers (we willen snel 100.000 zonnebloemen hebben …), vul dan het onderstaande contactformulier in. 
Jullie krijgen van ons GRATIS de zonnebloemzaadjes. Enkel de verzendkosten zijn ten laste van het bedrijf. Jullie zorgen voor de interne verdeling naar jullie collega’s.

De zonnebloemzaadjes kunnen makkelijk per post verstuurd worden.

Hoe kan je zonnebloemen zaaien?

Het beste moment om een zonnebloem in de volle grond te planten is vanaf april tot juni. Het kweken van een zonnebloem is heel gemakkelijk, maar hiervoor is ook zonlicht nodig. Kies daarom een plek waar volop zon is en zaai de zonnebloemzaden op 1 tot 2 cm diepte. Verzorg de bloemen goed door deze bij droogte water te geven en de grond luchtig te houden.

Gemiddeld komt een zonnebloem 90 dagen na het zaaien tot bloei. Heb je deze dicht bij elkaar gepot, dan adviseren wij om 6 weken na het zaaien de zonnebloem uit te planten. Wij adviseren om de zonnebloem te ondersteunen wanneer de bloem hoog wordt of als er slecht weer op komst is, hiermee voorkom je dat de zonnebloem afbreekt.
 

Wanneer moet je een zonnebloem afsnijden/ oogsten/ snoeien?

Wacht dan met oogsten totdat de zonnebloem is uitgebloeid. Als de zonnebloem bijna zijn blaadjes heeft verloren, is het van belang dat we de bloem goed beschermen. Zorg er allereerst voor dat je de kern beschermt tegen vogels, daarnaast is het belangrijk dat de kern niet vochtig wordt waardoor schimmels geen ruimte krijgen. Dit kan door een doek of papieren zak over de bloem heen te hangen.

Is de achterkant van de zonnebloem bruin geworden, dan is het tijd om de bloem af te knippen. Is de bloem afgeknipt, hang deze dan ondersteboven in een goed geventileerde ruimte. Het drogen van de zonnebloemzaadjes zal een paar weken duren. Wanneer de zonnebloemzaden gedroogd zijn, kan je ze er gemakkelijk uithalen. 

Achteraf kun je de zaadjes oogsten en ofwel bijhouden als zaad voor volgend voorjaar ofwel in de winter gebruiken als voeder voor de vogels.