PSP
website up to date
Je hebt ongetwijfeld een website voor je bedrijf. Maar hoe lang is het geleden dat je aan die site nog eens iets hebt aangepast of toegevoegd? Dat is natuurlijk niet te verwonderen: je steekt zoveel mogelijk tijd en energie in de service voor je klanten en dan is je website up to date houden niet meteen iets waar je prioriteit aan geeft.


Nochtans is je website regelmatig up to date houden erg belangrijk! We leggen je graag even uit waarom je hier toch beter werk van maakt.

Heb je intussen vragen over het aanpassen van je site, neem dan zeker contact met ons op!

Een update voor je site

Je besteedt veel tijd en misschien ook geld aan een professionele website. Maar eens die online staat blijft hij doorgaans onaangeroerd. Dat is spijtig want je website up to date houden levert heel wat kansen op!

In de eerste plaats moet je jezelf regelmatig de vraag stellen of de content op je website nog relevant is. Misschien staan er producten of diensten op die je intussen niet meer aanbiedt. Of zijn er net nieuwe activiteiten bijgekomen. Dan is het natuurlijk erg vervelend dat een potentiële klant contact met je opneemt en jij moet vertellen dat de informatie op je site niet correct is.

Telkens wanneer er iets wijzigt in je aanbod is het een goed moment om je website up to date te zetten. Zo weten klanten precies waarvoor ze bij jou terecht kunnen.

Website up to date houden voor Google

Ook Google verwijst liever naar een website waar activiteit is. Zo is de kans veel groter dat de webpagina’s die het suggereert in de zoekresultaten actueel zijn. En Google is vandaag dé belangrijkste plaats om gevonden te worden. Investeren in het actueel houden van je site is dus echt wel belangrijk voor de vindbaarheid van je bedrijf.

Bovendien hebben bezoekers vrij snel door of een website up to date is of niet. Wanneer is de laatste blog gepubliceerd? Of wanneer werd de pagina voor de laatste keer bewerkt? Wordt de site regelmatig bijgewerkt, dan zal die vertrouwen uitstralen. Potentiële klanten zullen in dat geval sneller geneigd zijn om contact met je op te nemen of om de informatie op de website verder door te lezen.

Online veiligheid

Een website die niet regelmatig wordt bijgewerkt, loopt het risico om een aantal belangrijke veiligheidsupdates te missen. En ook dat is weer nefast voor je vindbaarheid én voor jezelf:

  • niet-beveiligde sites worden door Google slecht gescoord. Of de bezoeker krijgt een waarschuwing dat de website niet veilig is, wat natuurlijk niet goed is voor het vertrouwen van je klant.
  • bovendien zijn zo’n websites voer voor hackers, die er met al je gegevens vandoor kunnen gaan.
  • misschien voldoe je met een oude site zelfs niet aan de privacywetgeving, wat je zelfs flinke boetes kan opleveren.

Geen tijd om je website up to date te houden?

Een website actueel houden vraagt wel wat kennis en tijd. Tijd die ondernemers liever in hun klanten steken. Daarbij komt dat die kennis vooral bij professionele webbouwers zit want die volgen de online markt elke dag.

Als bedrijf win je dus dubbel wanneer je de update van je website overlaat aan een gespecialiseerd bureau: jij hebt meer tijd voor je zaak en je kan rekenen op een veilige website die online gevonden wordt.

Bij psp communications nemen we die taak graag van je over. Je website ziet er professioneel uit, voldoet aan de strengste eisen en ook de content wordt voortdurend bijgewerkt door professionele copywriters en grafisch designers.

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen ondersteunen met je website up to date te houden? Neem vandaag nog contact met ons voor een vrijblijvend gesprek!

Hebben we jou geïnspireerd?

Neem contact met ons op!

Contacteer ons

Samen bouwen aan jouw verhaal?

Kom zeker eens langs!

De koffie staat al klaar.

Patrick Scheerlinck

Managing partner

adres
Josse Biesmansstraat 7
1560 Hoeilaart
Blijf op de hoogte

PSP Communications © 2022